fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Att ha roligt, att ha kul är mina ledord, det är min drivkraft

Det är jätteroligt och enormt inspirerande att arbeta för Skolidrottsförbundet. Skolidrottsförbundets roll att stötta våra distriktsförbund och stötta våra föreningar är idag ännu viktigare än tidigare.

Med tanke på hur världen ser ut idag där många mår dåligt både fysiskt och psykiskt samtidigt som vi kan se att barn och ungas rätt till inflytande hotas på många håll blir vårt uppdrag som förbund än viktigare.

Jag är övertygad om att vi som förbund och genom vårt arbete kan göra större skillnad än många andra för att bidra till ett förbättrad folkhälsa samtidigt som vi kommer att ha jätteroligt på vägen

Att ha roligt, att ha kul är mina ledord, det är min drivkraft. Jag kan ha roligt på så många sätt. Det är inte alltid som själva jobbet jag gör är jätteroligt med då brukar resultatet vara desto roligare, men oftast har jag roligt på vägen också. Helst har jag kul tillsammans med andra, så låt oss ha kul tillsammans!

Möjligheterna är nästan obegränsade. Vi behöver testa nytt men samtidigt värna vår historia och vår tradition. Vi, Skolidrottsförbundet, är det viktigaste förbundet inom RF och en Skol-IF är den viktigaste föreningen. Idag pågår en bred debatt och ett utbrett samtal i samhället om just barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv. Skolidrottsförbundet, distrikten och alla Skol-IF ska vara den självklara samtals- och samarbetspartnern för de organisationer, företag och kommuner som på riktigt vill jobba med barn och ungas förbättrade hälsa.

Alla vi inom Skolidrottsförbundet, det vill säga alla i Förbundsstyrelsen, på kansliet, i distrikten och ute i alla Skol-IF har en jättestor möjlighet att hjälpa till och göra vår röst hörd i detta samtal och visa hur bra det är att ha en Skol-IF.

Prata om er Skol-IF, skriv om det i era inlägg i sociala medier eller gör en TikTok tillsammans och tagga Skol-IF. Vårt gemensamma arbete för att få fler i rörelse och få fler att engagera sig i föreningar kommer att hjälpa jättemånga. Fysisk aktivitet och delaktighet leder väldigt ofta till en förbättrad hälsa.

En utmaning vi har är just det rådande läget i och med Covid-19 samt de begränsningar som Covid-19 medför. Allt jag kan göra är att be er att respektera gällande restriktioner och allmänna råd, tvätta händerna och hela tiden fråga er om det går att göra era aktiviteter på ett än mer säkert sätt. Går det att ha ännu fler aktiviteter ute? Kanske en gemensam morgonpromenad före skolan? Yogapass ute? Kanske en e-sport turnering online? Ett digitalt aktivitetspass? Låt er fantasi, kreativitet och rörelseglädje sprida sig till ännu fler.

Vårt gemensamma mål om att ha en Skol-IF på varje skola är något som jag jobbar mot. Jag är helt och fullt övertygad om att om vi samarbetar och försöker hitta lösningar tillsammans för att nå detta mål så kommer vi göra det.

Insikten och förståelsen för hur bra och viktiga vi är som förbund och våra Skol-IF börjar även sprida sig till samhällsorganisationer, företag och andra förbund. Klarar vi av att jobba tillsammans, lära oss av varandra och våga be varandra om hjälp inom Skolidrottsförbundet vet jag att vi kommer att nå våra mål och samtidigt ha jättekul på vägen mot våra mål.

Ni är RF:s starkast lysande stärnor!
Alla andra stjärnor tittar på er med avund.
Jag är glad att få finnas i er närhet!

Hälsningar,

Jonas Leth
Generalsekreterare

Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.