fbpx

Behörigheter och roller

Tilldela roller

Huvudadministratören och Klubbadministratören kan tilldela roller. Roller tilldelas inne på varje medlems profil under Roller.

Alla roller tilldelas på samma sätt. Använd sökfunktionen för att hitta rätt person och klicka på namnet så att personens uppgifter öppnas i en ny dialogruta. Klicka på roller, sedan på rutan framför den roll som du vill tilldela. Klicka därefter på Spara längst ner på sidan. Personen får då en e-post som bekräftar att denna tilldelning gjorts och om personen inte sedan tidigare hade en inloggning så skickas detta i ett separat e-postmeddelande.

Huvudadministratör

Huvudadministratören ser alla föreningens flikar samt kan göra alla redigeringar på hemsidan.

Huvudadministratören är den som står som kontaktperson hos RF och får information via e-post som rör nyheter och förändringar i IdrottOnline. Det är huvudadministratörens uppgift att se till att föreningens medlemmar håller sig uppdaterade med hur inloggningen går till samt hjälpa de medlemmar som behöver nytt lösenord.

Kom ihåg att användarnamnet och lösenordet som huvudadministratören får är kopplat till personen och inte till behörigheten. Byter ni huvudadministratör i föreningen ska den personen tilldelas ett nytt eget lösenord. Byte av huvudadministratör görs via RF:s ärendeformulär. Ni i föreningen kan inte ta bort eller tilldela denna roll själva men det går bra att ha fler än en huvudadministratör om ni skulle vilja det.

Klubbadministratör

Klubbadministratörsrollen ger tillgång till medlemsregistret samt Föreningsinfo fliken. Personen kan lägga in nya medlemmar och tilldela andra medlemmar roller och behörigheter samt ändra kontaktuppgifter till föreningen. Rollen ger inte tillgång till redigerarläge och Klubbadministratören kan inte lägga in nyheter och skapa aktiviteter. Om personen ska kunna göra det behöver han/hon även tilldelas rollen Administratör hemsida.

Administratör hemsida

Personen med den här rollen kan komma åt Redigerarläge. Rollen ger tillgång till sidans struktur och personen kan skapa nyhetslistor, kalenderaktiviteter och andra administrativa funktioner som behövs göras på hemsidan. Personen kan även ändra inställningar på hemsidan.

Redaktör hemsida

Rollen Redaktör hemsida ger tillgång till Redigerarläge och personen kan skapa nyheter och lägga in aktiviteter.

Klubbmedlem

Alla medlemmar som är aktiva i föreningen och har en registrerad e-postadress har tillgång till ett eget personligt användarnamn samt lösenord. Lösenordet skickas inte per automatik om personen inte tilldelas någon roll eller extra behörighet. När medlemmen tilldelats ett inlogg har han/hon behörigheten Klubbmedlem.

Det ger inte tillgång till varken redigeraläge eller medlemsregistret.

Vem är huvudadministratör/klubbadministratör i vår förening?

Den person som har tillgång till medlemsregistret klickar på Lägg till/Ändra i rutan Roller i föreningen.Då ser man vilka som har dessa roller i föreningen.

Kontakta RF för att tilldela/ändra huvudadministratör i er förening.