På denna sida har vi samlat material, riktlinjer och inspiration som rör allt i en Skol-IF. Vi hoppas att detta ska underlätta ert arbete i föreningen. Om ni stöter på några frågetecken är ni välkomna att kontakta er regionala verksamhetsutvecklare – vi finns här för er! Här hittar du kontaktuppgifter till oss.
Skol-IF bygger på att unga leder unga. Alla medlemmar ska ges möjlighet till ständig utveckling genom relevant, intressant och kostnadsfri utbildning.
Att driva en Skol-IF kräver regelbunden administration och arbete med bland annat ekonomi, medlemsregister och styrelsemöten.
En Skol-IF måste vara demokratisk och alla medlemmars röster måste få plats. Den kanske viktigaste pusselbiten i detta är årsmötet.
Årsmötet är föreningens viktigaste möte. På årsmötet bjuds alla medlemmar in och alla de viktigaste och största besluten tas. Besluten kan bland annat handla om vad föreningen ska göra, hur pengarna ska användas och vilka som ska sitta i styrelsen under nästa verksamhetsår.
Här finns en guide för hur ni kan genomföra ett årsmöte.
Skol-IF bygger på att barn och unga genomför aktiviteter tillsammans. Detta kan vara exempelvis både mindre löpande arrangemang, större turneringar eller Skoljoggen.
Att tävla är kul! Framför allt när vi gör det med fokus på allas delaktighet och glädje.
Skolidrottsförbundet vill ge alla barn och ungdomar möjlighet till enkel, rolig och billig fysisk aktivitet. Fokus ska ligga på rörelseglädje och gemenskap, inte på vem som vinner eller förlorar. Därför har vi tagit fram några viktiga riktlinjer.
Vi kallar riktlinjerna ” Nya sätt att tävla” och med dessa riktlinjer hoppas vi kunna uppmuntra till roliga och inkluderande aktiviteter, oavsett om det är ett skol-DM i fotboll, Skoljoggen eller en turnering där det även utses vinnare för det lag som har bäst hejaklack.
Riktlinjer
Handboken
Det finns flera ställen ni kan vända er för stöttning till er verksamhet. Tveka inte att kontakta oss!
Det finns stora möjligheter för ert Skol-IF att söka pengar för satsningar och idéer ni vill förverkliga.
Vuxenstöden är enormt viktiga för våra Skol-IF. Här har vi samlat det viktigaste uppgifterna i er roll.
Under rubriken Löpande administration på guidens startsida finns en del områden som också kan vara av extra stort intresse för dig som vuxenstöd att ha koll på. Avsätt gärna lite tid för att gå igenom hela guiden så att du inte missar varken några krav eller möjligheter för er förening.
Försäkringar
Utdrag ur belastningsregistret
Medlemsavgift till Skolidrottsförbundet
Föreningsrapporten
Idrott Online
Här finns samlad info om hur ni går tillväga om ni vill starta eller avsluta en förening.
Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Skansbrogatan 7
08-699 60 00
info@skolidrott.se