fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Krisorganisation

En trygg Idrottsmiljö inom Skolidrottsförbundet

Skolidrottsförbundets verksamhet ska vara en trygg plats att vara i, som medlem, ledare, deltagare, vuxenstöd och styrelsemedlem. Vi som organisation jobbar aktivt med detta, och vill skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemmar. Skolidrottsförbundet har inom förbundet en Krisorganisation som finns tillhands som stöd om en kris sker. Vi har även stödmaterial, utbildningsmaterial och tips för att kunna tillhanda hålla en så trygg skolidrottsmiljö som möjligt.

Olika sätt att anmäla ärenden på

Skolidrottsförbundets Krisorganisation finns att nå via info@skolidrott.se eller via 08-699 65 01.

RF har skapat funktionen Idrottsombudsman, som du kan kontakta om du inte vill gå via Krisorganisationen på förbundet. Det finns även via RF en visselblåsartjänst.

Läs mer om RF:s arbete med Trygg idrott här. BRIS har även en stödlinje, läs mer om det här.

Registerutdrag

Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.

Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och något som bör gälla lika för alla, oavsett hur länge en person verkat i en förening eller hur väl man känner varandra.

Om du behöver mer information, gå till sidan med frågor och svar om registerutdrag.

Här finns en lathund om registerutdrag för föreningar inom Skolidrottsförbundet
https://skolidrott.se/utdrag-ur-belastningsregistret/

Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.