Hitta!
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Vanliga frågor just nu

Varför ska föreningen svara på årsrapporten?

För att vara medlem i Skolidrottsförbundet behöver föreningen uppfylla de regler som finns på en idrottsförening enligt Skolidrottsförbundets, Riksidrottsförbundets och föreningens egna stadgar. Vi vill hjälpa våra medlemsföreningar att lyckas med detta och vill därför ta reda på hur vilka som är på banan, och vilka som behöver hjälp. Om en förening inte har ambitionen att uppfylla de regler som finns för en idrottsförening kan den inte heller vara medlem i Skolidrottsförbundet eller något annat idrottsförbund inom Svensk idrott, och kommer då att uteslutas.

Har vi redan en Skol-IF på skolan?

Om du inte känner till om det redan finns en Skol-IF på skolan kan du kontakta Skolidrottsförbundet på info@skolidrott.se så tar vi reda på det åt dig.

Hur lång tid tar det att bli godkänd som Skol-IF?

Om ni följt alla steg under ”Bilda skol-IF” på skolidrott.se och lämnat in handlingar som inte behöver kompletteras brukar det ta mellan 1-2 veckor. Först ska Skolidrottsförbundet läsa igenom alla handlingar och godkänna er och sedan ska Riksidrottsförbundet göra detsamma.

Ni behöver inte ha ansökt om bankgiro innan, utan detta kan ni göra när ni blivit godkända. Skulle det dröja längre än 2 veckor ber vi att ni hör av er. Om någon handling fattas ber vi er komplettera så fort vi hinner behandla er ansökan.

Kategorier