fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Inga blåbär som sprang Skoljoggen

Gemenskap, rörelseglädje, blåbärspaus i skogen och pokal till den klass som sprungit längst. Skoljoggen på Rösjöskolan i Sollentuna är en årlig tradition som alla ser fram emot.

-Det här är det roligaste jag vet. Man får springa det fortaste man kan och man slipper läxor, säger Rasmus i ettan.

– Det är bra för hälsan, fyller Alex från tvåan i, medan Eleen som går i tredje klass gillar att de som vill kan skänka pengar till organisationen Clowner utan gränser.

 Det är Skolidrottsförbundet som står bakom Skoljoggen som oftast springs i september, de som vill swischar en springslant till den ideella organisationen ”Clowner utan gränser” som hjälper barn på flykt. 

-Alla elever oavsett ålder, skolform eller klasstillhörighet springer tillsammans och skapar en “Rösjöanda” i spåret. Några av deltagarna är barn som kämpar med motoriken eller kanske sitter i rullstol, och alla stöttar och hejar på varandra. Det är även relationsskapande att få se vuxna och klasskompisar i en annan miljö än i klassrummet, berättar Linda Persson, förstelärare i idrott och hälsa och motorikpedagog på Rösjöskolan.

På grund av corona blev årets Skoljogg lite annorlunda eftersom skolan ville säkerställa att barnen höll avstånd och spred ut sig. Något som löstes bra genom att dela upp klasserna, starten och uppvärmningen lite mer. Själva banan var 1,3 km och vissa elever sprang en massa varv, den klass som samlat mest varv vann en maffig pokal.

Men det var inte bara en pokal som lockade, även dignande bärbuskar frestade skoljoggarna.

-I år kom barnen tillbaka lätt blåa om munnen och fingrarna. Hösten har varit snäll i blåbärsskogen och många elever tyckte att ett litet mellanmål var toppen mellan varven, berättar en nöjd Linda Persson. 

Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.