fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Petras driv och positiva energi för henne ständigt framåt

Petra står stolt med blommorna på armen och ler stort rätt in i kameran. Inte undra på. Hon har precis tagit emot ett stipendium på 40 000 kr för arbetet med Skol-IF.

– Det känns så peppande och stort att ett företag vågar ta steget att tro på oss. Vi sökte det för att ha möjlighet att inkludera flera barn. Det gör vi nu när vi kommer etablera ett bra samarbete med Ronnaskolan. Närmare 100 barn kommer aktiviteras i veckan, säger hon.

Petra Jacob och hennes familj med fyra små barn bor i Södertälje. Till vardags arbetar hon som projektledare på Scania och beskriver sig själv som en driven, glad och positiv människa med mycket energi.

För ett och ett halvt år sedan startade Petra föreningen Lebi som arbetar för att aktivera barn och unga genom idrott. Föreningen arbetar i nära samverkan med skolorna och rektorerna för att främst nå de barn och unga som inte är med i något föreningsliv på fritiden. I slutet av 2020 valde föreningen att även bli en del av Skolidrottsförbundet för att få ännu mer muskler i arbetet.

– Jag brinner för frågor kring barn och ungas välmående. Därför kändes det naturligt för mig att starta en ideell verksamhet som skapar förutsättningar för barn och unga att komma in i ett sammanhang och få vara en del av en gemenskap på fritiden. För mig är det viktigt att bygga upp ett bra självförtroende och en stark självkänsla hos barn så att de vågar vara sig själva. Att de tror på sig själva och sin förmåga och känner att dem är bra som dem är, säger hon.

Petra berättar att mycket av hennes egen energi såklart kommer från hennes barn och familj men även från andra människors framgång, att se när någon når ett mål eller utvecklas. Om hon själv får drömma så kommer Lebi Skol-IF att finnas på fem skolor i Södertälje i framtiden men vill passa på att ge sina bästa tips för den som vill engagera sig i Skol-IF redan nu:

– Om man är en ungdom som har intresse för ledarskap, idrott, entreprenörskap och vill utvecklas skulle jag tipsa om att ta chansen och göra det under sin skolgång med hjälp av Skolidrottsförbundet och starta eller engagera sig i en nuvarande Skol-IF. Det är relativt enkelt att starta och det kräver ingen krånglig process. Bara genom ett mejl eller ett telefonsamtal så får man rätt vägledning och stöttning. Värdet och erfarenheten av att engagera sig i en Skol-IF är något man vanligtvis kanske inte får under en skolgång, säger hon.

Petras driv och positiva energi för henne ständigt framåt. Nästa steg är att utbilda ungdomsledare som ska leda de yngre barnen. För tillfället finns Lebi Skol-IF i Lina hage men mycket fokus framåt kommer ligga på att stabilisera träningar och aktiviteter i Ronnaskolan.

Den stora buketten med blommor och det fina diplomet börjar bli otympligt att bära på men det berör inte Petra. Hennes otroliga stolthet och glädje ger henne all den energi som behövs. Hon fortsätter vidare med ett stort leende.


Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.