Hitta!
Generic filters

Bilda förening

Skolidrottsföreningar i Skåne

En skol-IF är enkel att bilda. Det räcker att ni är några som vill idrotta och som vill göra det tillsammans under organiserade former och bestämmer att ni är en förening och vad ni ska heta. För att sedan bli medlem i ett förbund krävs också lite administration. Vi på Skånes skolidrottsförbund är alltid tillgängliga för frågor och funderingar kring en uppstart.

Bilda egen skol-IF

På länken nedan kan du läsa mer om vilka steg du behöver ta för att starta en skolidrottsförening. Du kan även ladda ner vår lathund som går igenom allt på ett enkelt sätt. Denna går även att beställa gratis från förbundet. Lathunden används med fördel av de unga själva!

Bilda skol IF 

Lathund för att bilda Skol IF

Överenskommelse med kommuner

Alla skolidrottsföreningar i Skåne bli inbjudna till att delta i utbildningar till självkostnadspris. Av den anledning har Skånes skolidrottsförbund en överenskommelse med kommunen för att skapa bättre för unga att ta del av förbundets utbildningar. En överenskommelse med offentlig sektor innebär att skolan eller kultur-och fritidsenheten bekostar utbildningar, stödmaterial och en närvarande föreningsutvecklare till skolidrottsföreningar i deras närområode.

Vissa kommuner har övergripande överenskommelser som gäller hela kommunen. Ska du starta en Skol-IF rekommenderar vi att du tar kontakt med Skånes skolidrottsförbund för att se om din skolidrottsförening kan ingå i en överenskommelse.

Inleda en överenskommelse

Om du som jobbar på skolan, inom kultur-och fritid eller en annan sektor som berör skolidrottsföreningar är intresserad av att ingå i en överenskommelse kan du ta kontakt med oss på Skånes skolidrottsförbund.

Kontakt vid överenskommelser

Ted Åhs
0707-167444
ted.ahs@skolidrott.se