fbpx
Hitta!
Generic filters

Bilda förening

Skolidrottsföreningar i Skåne

En skolidrottsförening är enkel att bilda. Det räcker att ni är några som vill idrotta och som vill göra det tillsammans under organiserade former och bestämmer att ni är en förening och vad ni ska heta. För att sedan bli medlem i ett förbund krävs också lite administration. Vi på Skolidrottsförbundet i Skåne är alltid tillgängliga för frågor och funderingar kring en uppstart.

Bilda egen skol-IF

På länken nedan kan du läsa mer om vilka steg du behöver ta för att starta en skolidrottsförening. Du kan även ladda ner vår lathund som går igenom allt på ett enkelt sätt. Denna går även att beställa gratis från förbundet. Lathunden används med fördel av de unga själva!

Bilda skol IF 

Lathund för att bilda Skol IF

Dokument som behövs för att bilda förening:

Bildandemötesprotokoll

Information Om Ordförande, Vice Ordförande, PFU Och Kassör

Tillägg Deklarationsbefrielse

Deklarationsbefrielse

Överenskommelse med kommuner

Alla skolidrottsföreningar i Skåne bli inbjudna till att delta i utbildningar till självkostnadspris. Av den anledning har Skolidrottsförbundet i Skåne en överenskommelse med kommunen för att skapa bättre för unga att ta del av förbundets utbildningar. En överenskommelse med offentlig sektor innebär att skolan eller kultur-och fritidsenheten bekostar utbildningar, stödmaterial och en närvarande föreningsutvecklare till skolidrottsföreningar i deras närområde.

Vissa kommuner har övergripande överenskommelser som gäller hela kommunen. Ska du starta en skol-IF rekommenderar vi att du tar kontakt med Skolidrottsförbundet i Skåne för att se om din skolidrottsförening kan ingå i en överenskommelse.

Inleda en överenskommelse

Om du som jobbar på skolan, inom kultur-och fritid eller en annan sektor som berör skolidrottsföreningar och är intresserad av att ingå i en överenskommelse kan du ta kontakt med oss på Skolidrottsförbundet i Skåne.

Kontakt vid överenskommelser

Ted Åhs
Verksamhetsledare
0707-282857
ted.ahs@skolidrott.se