Hitta!
Generic filters

Förbundet

Skolboule – en perfekt skolaktivitet

Boule i skolan

Boule är en perfekt skolaktivitet. Det är en inkluderande skolaktivitet där alla kan vara med, oavsett individuella förutsättningar. Skolboule är framförallt ett strategispel – att spela smartare än motståndarna, skapa fällor för motståndarna och undvika motståndarnas fällor.

Läs mer

Vi tränar för att kunna placera kloten precis så smart som vi vill. Boule är också en trevlig social idrott som kan kitta ihop skolan – elever spelar mot elever, elever spelar mot lärare, lärare spelar mot lärare.

Boule är dessutom en billig idrott för skolan. Allt som krävs är klot och en grusplätt. Och handen på hjärtat: Visst är det för få idrotter i skolan som både är roliga och där alla kan vara med?

Nyfiken? Intresserad? Vi hjälper din skola att komma igång med boulespelandet!

“Alla kan vara med”

Boule på fritids

Barns lust eller olust för idrott och rörelse, grundläggs i de tidiga skolåren. Lusten eller olusten bär man med sig genom skolåren. Desto viktigare att ge de yngsta eleverna en möjlighet att få möta idrott på ett roligt, socialt sätt och på sina villkor. Boulen erbjuder en unik möjlighet till detta.

Läs mer

Boule är en inkluderande idrott där alla kan vara med, oavsett individuella förutsättningar. Alla är med på lika villkor. Boule är också en billig idrott. Allt som krävs är klot och en grusplätt eller grusgång.

I Fritids-boulen blandar vi lek med lekfullt allvar. Vi tränar koncentration, samarbetsförmåga, ansvarstagande och känsla för rättvisa (barnen får själva vara sina egna domare).

Men vi tränar också motorik och koordination. Det stärker barn med en svagare kroppsuppfattning och övar upp förmågor som är viktiga vid t ex läsinlärning.

Nyfiken? Intresserad? Hör av er! Vi kommer gärna till ert Fritids och hjälper er komma igång med boulespelandet!

“Det roligaste jag gjort!”

Spela Boule

Lär dig grunderna i Boule med Ellen Bergström.

Sprid Skolboule

Sociala medier

Jag har en fråga!

1 000 saker att göra i Skol-IF

I Skol-IF idrottar barn och unga på egna villkor och väljer själva vad som är roligast att göra – som att spela Skolboule eller något helt annat!

Håll koll på Skol-IF

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.

Rörelsesatsning i skolan

Är du intresserad av vad Riksidrottsförbundet gör för att förbättra förutsättningarna för fler barn och unga att röra sig i skolan? Läs mer här om projektet Rörelsesatsning i skolan.