fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Skolidrottsförbundet söker ny generalsekreterare

Vill du vara med och utveckla ungas eget förbund för rörelse, ledarskap och demokrati? Tillsammans med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda har du nu chansen att vara en nyckelspelare i att göra Skolidrottsförbundet till idrottsrörelsens ledande förbund för unga!

Vi letar efter en ny generalsekreterare till vårt förbund. Generalsekreteraren är chef för medarbetarna på förbundskansliet som finns över hela landet och är ledare för vår påbörjade utvecklingsresa. En viktig del i uppdraget är att få fler att se den skillnad Skolidrottsförbundets verksamhet skapar för barn och unga.

Vilka är vi?

Skolidrottsförbundet är en nationell rörelse som vill att barn och unga ska röra sig i ett sammanhang där unga själva har makten. Hos oss leder unga rörelsen genom att leda våra föreningar och genom att vara ledare på aktiviteter för rörelseglädje. Våra unga ledare skapar varje dag arenor för andra barn och unga att utveckla sin rörelseförståelse, sitt eget ledarskap, sin kunskap om demokrati och gemenskapen i sin egen förening.
För oss är det självklart att unga leder rörelsen.

Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 1 000 skolidrottsföreningar vid landets skolor fördelade på förbundets 25 distrikt. Totalt har dessa föreningar ungefär 150 000 medlemmar.

Därför ska du söka!

Vi är ett förbund som drivs av unga, för unga och du blir en central del i vår påbörjade utvecklingsresa. Du kommer att resa runt i Sverige för att träffa mängder med spännande människor såsom kommunföreträdare, medarbetare och våra egna aktiva.

Du kommer att stötta förbundsstyrelsen i deras uppdrag och du kommer att vara en nyckelspelare i alla stora utvecklingsprocesser vi står inför de kommande åren. Vi är en familjär organisation som erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö.

Vem är du?

Du har arbetat i en ledande befattning tidigare med ansvar för mål, budget och personal. Du leder arbetet både tydligt och med stor glädje genom att entusiasmera och utveckla dig själv och dina medarbetare. Du är strukturerad och drivs av att leda projekt i en mix av unga, ideella krafter och anställda inom idrotten.

Med en bakgrund inom idrottsrörelsen alternativt det bredare civilsamhället förstår du förbundets och våra medlemmars behov. Du har en stark vilja att utvecklas och att du tror på idén om idrottens styrka att förändra samhället. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med opinionsbildning på något sätt.

Du vågar prioritera och är en tydlig genomförare. Du får gärna ha erfarenhet av digitalisering och förändringsledning. Du kan också kommunicera bra på engelska. Förbundet har verksamhet i hela landet. Det är därför viktigt att du har förmåga att leda medarbetare på flera olika platser. Eftersom tjänsten innebär regelbundna resor är det bra om du gillar att åka tåg och har B-körkort.

Självklart tror du stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid! Det gör vi också. Hos oss har alla anställda friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och rikskort.

Placeringsorten är Stockholm, men du är beredd att resa i tjänsten.

Så här söker du jobbet!

Sök genom att maila ett personligt brev och ditt CV till rekrytering@skolidrott.se.
Har du frågor om jobbet så kan du kontakta oss på rekrytering@skolidrott.se.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2020-05-03 och vi intervjuar löpande.

Välkommen att bli en del av svensk idrott och Skolidrottsförbundet!

Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.