Hitta!
Generic filters

Sveriges största rörelsefest

287

anmälda skolor

08-699 60 00
skoljoggen@skolidrott.se

Om Skoljoggen

Skoljoggen är Sveriges största rörelsefest för barn och unga och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2020 arrangeras för 38:e gången.

Läs mer

Huvuddagen då de allra flesta skolorna arrangerar Skoljoggen är den 16 september 2020. Men det går också bra att välja en annan dag om den 16:e inte passar. Det viktigaste är att barn och unga får komma ut och röra på sig!

Elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är en manifestation för rörelseglädje! Det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar vi att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om Skoljoggen.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2017-2021 är förmånstagaren Clowner utan Gränser

Skolidrottsförbundet har ett 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.
Skolidrottsförbundet är också medlem i Frivilligorganisationernas Insamlingsråd och förbinder sig därmed att följa deras kvalitetskod.

Vid frågor om Skoljoggen: skoljoggen@skolidrott.se

Folder om Skoljoggen

Arrangör

För dig som vill arrangera Sveriges största rörelsefest på din skola.

Springslanten

Om årets insamling till Clowner utan Gränser och deras viktiga arbete.

Starta en egen insamling för din skola. Enkelt, tryggt och säkert.

Lärare

Inspirerande metodmaterial att arbeta med i klassrummet.

Förälder

Information om ditt barns deltagande i Skoljoggen.

1 000 saker att göra i Skol-IF

I Skol-IF idrottar barn och unga på egna villkor och väljer själva vad som är roligast att göra – som att arrangera Skoljoggen eller något helt annat!

Skolidrottsförbundets samverkanspartners.
Vill ni också samverka för barn och ungas ökade rörelseglädje hör av er via info@skolidrott.se.