fbpx

1,356

anmälda skolor
och 315,303 deltagare

08-699 60 00
skoljoggen@skolidrott.se

Skoljoggen 2022

Skoljoggen fyller 40 år i år! 

Var med och fira Sveriges största rörelsefest för barn och unga som arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Gör som närmre en halv miljon unga varje år – delta i Skoljoggen! 

Skoljoggen-låten

Skoljoggens egna låt “Vi är vinnare”, är skriven och framförd av artisten Sami Rekik. 
Använd gärna låten för att skapa en peppig uppvärmning på Skoljoggen-dagen!

Starta en egen insamling för din skola. Enkelt, tryggt och säkert.

Vi på Moventure är stolta över att vårt samarbete med Skolidrottsförbundet och Skoljoggen

Därför kommer vi till Skoljoggen 2022 att lansera Moventure GO 2.0, en ny mer lättnavigerad version. Allt som finns i dagens version kommer att föras över dit så dina grupper, resvägar och resor följer med. Moventure GO kommer vara fortsatt kostnadsfritt i basversionen. 

 • Räkna varv och totalsträcka enklare med Moventure Go!

  I Skoljoggen 2022 ges alla deltagande skolor möjlighet att använda verktyget Moventure GO helt kostnadsfritt. Moventure GO gör det enklare att räkna varven och totalsträckan för hela skolan, även om ni arrangerar Skoljoggen på olika tider och olika platser. Efter Skoljoggen kan alla deltagande skolor ta del av grafik med skolans avverkade distans på https://moventure.se/skoljoggen. Där finns även jämförelser med andra deltagande skolor och kommuner. Den totala sträckan för alla deltagande skolor i hela Sverige redovisas i form av en världsresa. Efter Skoljoggen får deltagande skolor kostnadsfritt använda Moventure GO under resten av året.

  Läs mer och anmäl din skola på https://moventure.se/skoljoggen/.

 • En hinderbana som passar alla

  Bygg en hinderbana med hjälp av material från redskap. Ställ ut hinder i form av bänkar, plintar eller använd allt i från fallna träd och de stora stenarna i skogsdungen. Låt er inspireras av tanken av att ta sig över hindren på den egna individens sätt och förmåga. Låt Skoljoggen bli varierande och rolig!

 • Samla poäng tillsammans

  Olika utmaningar där deltagarna samlar poäng. Lägg ut olika föremål som eleverna får fångar in. Det kan vara olika färger på band, som sätts upp i en slinga, där rött band ger 5 poäng, grönt 10 poäng osv. Olika föremål som placeras ut lite gömt längst skoljoggen slingan så att deltagarna får leta upp föremålen under ”promenaden” eller joggingturen. Har ni ett tema på skolan så kan ni passa på att skapa föremål enligt temat och låta de vara en del i insamlingen genom loppet. Kan göras i grupp eller individuellt.

 • Anpassa Skoljoggen efter Corona

  I dessa Corona tider är behovet av fysisk aktivitet och utomhus aktiviteter större än någonsin.
  Skoljoggen kan utföras som vanligt, men för att ta extra hand om varandra och hänsyn till situationen kan en del behöva ändra upplägget och hitta andra alternativ. Skolan kan dela upp dagen i fler delar. Loppet kan sträcka sig över dagen där klasserna startar klassvis och byter av varandra igen dagen. Sträckan är densamma för alla och eleverna får ta del av skolans gemensamma arrangemang som genomsyrar dagen.

 • Förbered Skoljoggen tillsammans

  Pyssla och skapa roliga start- och målskyltar! Ta en kartong. Beroende på hur stor skylt ni vill ha, tejpa eventuellt ihop fler sidor med varandra. Gör ett hål i vardera kanten, fäst ett snöre. Skylten kan hängas upp på ett träd eller någon pinne. Måla med hobbyfärg!

 • Gör Skoljoggen till en tema-vecka

  Prata om hälsa i stort. Rörelseförståelse, vikten av fysisk aktivitet, sömn och kost. För tips och upplägg kontakta skoljoggen@skolidrott.se 

1 000 saker att göra i Skol-IF

I Skol-IF idrottar barn och unga på egna villkor och väljer själva vad som är roligast att göra – som att arrangera Skoljoggen eller något helt annat!

Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.