Hitta!
Generic filters

Förbundet

Clowner utan Gränser

Clowner utan Gränser är en ideell organisation som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Sedan starten 1996 har Clowner utan Gränsers artister mött och skrattat med över en och en halv miljon barn världen över. 

Varje år skickar Clowner utan Gränser professionella och erfarna clowner, cirkusartister och musiker till världen värsta drabbade platser för att genom psykosocialt arbete frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn och unga som behöver det allra mest. Skratt ökar barns inlärningsförmåga och empati, skapar gemenskap och formar nya glada minnen som fyller vardagen med mening när allt runtomkring är kaos. När det fungerar som bäst skapas hopp. Någon kiknar av skratt. Någons värld förändras. Världen förändras. Andra organisationer gör så att människor överlever. Clowner utan Gränser får människor att börja leva igen.

Årets tema 2020 är Barn på flykt

Över 70 miljoner människor är på flykt i världen och över hälften av dessa är barn. Barn som växer upp utan tillgång till de barndom de har rätt till, barn som inte får gå i skolan eller leka som andra barn, barn som inte har någon aning om hur morgondagen eller framtiden ser ut. För dessa barn arbetar Clowner utan Gränser och för dessa barn genomförs Springslanten 2020. De insamlade medlen kommer gå till att Clowner utan Gränsers professionella cirkusartister, clowner och musiker ska kunna åka till barn på flykt och hjälpa dem tillbaka till skratt, lek, glädje och hopp.

Clowner utan Gränser innehar 90-konto, är medlemmar i FRII och kontrolleras regelbundet av en extern auktoriserad revisor.

Läs mer på Clowner Utan Gränsers webbplats www.clownerutangranser.se.

Insamlingen Springslanten i samband med Skoljoggen tillfaller en förmånstagare i form av en välgörenhetsorganisation. Clowner utan Gränser är förmånstagare under åren 2017-2021.

Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.