Hitta!
Generic filters

Tacksam att få leda det förbund som gör skillnad på riktigt

I helgen samlades idrottsrörelsen i Ronneby för Riksidrottsforum där programmet bland annat innehöll två stora utredningar, en utredning om hur kriterierna för medlemskap i RF ska se ut och en utredning om hur ekonomiska stöd ska fördelas framöver, samt information om idrottsrörelsens etiska plattform. Det genomfördes också en extrastämma för RF och SISU Idrottsutbildarna där stämmande beslutade att RF och SISU Idrottsutbildarna från och med 2020 ska ha gemensamma distriktsförbund.

Skolidrottsförbundet hade nog den yngsta medelåldern på våra representanter, vi åkte sex personer från förbundsstyrelsen i åldrarna 19-42. Antalet ungdomar som deltog kunde jag räkna på mina tio fingrar.

Vi har varit på plats och fört förbundets talan i de två stora utredningarna. Vi har gett vårt perspektiv på hur idrottsrörelsen ska bli mer öppen samt varit med i diskussionerna om hur det ekonomiska stödsystemet ska förflytta fokus från regler till att i högre grad delas ut för vilka mål man vill uppfylla. Den stora frågan för Skolidrottsförbundet handlar om hur bidragsfördelningen ska se ut i framtiden. Vi ser fram emot när Riksidrottsstyrelsen skickar ut sin remiss där vi i vårt remissvar kommer trycka på att uppdragsersättningen som föreslås är bra och att vi gärna ser att Skolidrottsförbundet får det stödet för de insatser vi gör för barn- och ungdomsidrotten.

[bctt tweet=”Känslan efter Riksidrottsforum är att idrottsrörelsen rör på sig, vi tar steg framåt som kommer innebära en mer öppen idrottsrörelse där vi har starka förbund som arbetar för att utvecklas mot strategi 2025.” username=”skolidrott”]

Jag åkte från Ronneby full av energi och glädje men också av en tacksamhetskänsla. Jag är tacksam över att ha förtroendet att få leda det förbund som gör skillnad på riktigt. Jag är tacksam över att få omges av en styrelse som alla jobbar hårt men som jag också kan skratta och ha kul ihop med.