fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Skolidrottsförbundet söker verksamhetsutvecklare för södra regionen

Skolidrottsförbundet är barn och ungas eget idrottsförbund. Nu storsatsar vi för att våra föreningar ska bli fler och ännu bättre. En viktig del i uppdraget som verksamhetsutvecklare är att barn och unga i hela landet ska få vara med och skapa rolig och utvecklande fysisk aktivitet och samtidigt utveckla sitt eget ledarskap.

Vill du vara med och fortsätta utveckla Skolidrottsförbundets arbete både nationellt men med tydligt fokus för södra regionen med alla oss unga, ideella, medarbetare och förtroendevalda och göra Skolidrottsförbundet till svensk idrotts ledande förbund för unga? Då har du kommit rätt!

Därför ska du söka!
Vi är ett förbund som drivs av unga, för unga och du blir en viktig medspelare i vårt pågående och utvecklande arbete mot En skol-IF på varje skola. Du kommer även vara en nyckelperson i att stärka skolidrotten i södra regionen för att ge fler barn och unga bättre möjligheter att idrotta och ha en aktiv fritid samt att utveckla sitt eget ledarskap.

Du kommer att ansvara för att stötta, påverka och utveckla föreningarna och våra distrikt i Skåne, Blekinge, Kronobergs län, Jönköpings län och Kalmar län för att bli ännu bättre. Detta bland annat genom att genomföra utbildningar i ledarskap och föreningskunskap, skapa lokala och regionala samarbeten samt utveckla och underlätta våra administrativa processer. Självklart arbetar du också med att sprida skolidrotten till fler platser och kämpar för att skapa fler skolidrottsföreningar.

Utöver förenings – och SDF-utveckling i södra regionen är en stor del av tjänsten att jobba med verksamhetsutveckling för Skolidrottsförbundet i stort. Detta innebär att du har en viktig roll i internt utvecklingsarbete genom olika pågående eller nya processer samt att du ansvarar för en del administrativa områden.  

Du är självgående och vill jobba tillsammans med dina kollegor för att alla barn och unga ska få tillgång till en skolidrottsförening och bli aktiv i föreningslivet. Vi är en familjär organisation som erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö. Hos oss finns personalförmåner så som friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Vem är du?
Du är en engagerad projektledare eller utvecklare som gärna har arbetat inom idrotten, skolan, kommunal förvaltning eller kanske inom civilsamhället. Har du jobbat just med föreningsutveckling eller har erfarenhet av medlemsutveckling inom civilsamhället är det extra bra. Du är kreativ och lösningsorienterad men samtidigt noggrann och har en god förmåga att formulera dig i tal och text.

Du är strukturerad, skapar lätt hållbara samarbeten och älskar att leda projekt i mix av unga, ideella krafter och anställda inom idrotten.

Du har kanske tidigare erfarenhet av svensk idrott eller specifikt från Skolidrottsförbundet. Du gillar att arbeta med olika digitala verktyg och lockas av att arbeta självständigt inom ditt eget ansvarsområde. Du får gärna ha någon form av pedagogisk erfarenhet och förståelse för hur skolan, kommunen och svensk idrott fungerar.

Eftersom Skolidrottsförbundet vill att idrott och fysisk aktivitet ska vara för alla tror du självklart stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid! Eftersom Skolidrottsförbundet vill att idrott och fysisk aktivitet ska vara för alla tror du självklart stenhårt på inkludering och allas rätt till en hälsosam fritid!

Vilka är vi?
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar. I dag finns cirka 850 skolidrottsföreningar fördelade på förbundets 25 distrikt. Totalt har dessa föreningar ungefär 90 000 medlemmar.

Skolidrottsförbundet är ett fleridrottsförbund och är inte begränsat till någon speciell idrott utan rymmer många olika fysiska aktiviteter. 

Tjänsten är ett vikariat på 100% med tillträde 2021-08-16 och pågår till 2024-06-30. Det kan finnas möjlighet till förlängning. Placeringsort är Malmö.

Eftersom du kommer att arbeta med personer som gör detta på sin fritid innebär det ibland att du behöver arbeta kvällar och helger.

Så här söker du jobbet!
Sök genom att maila ett personligt brev och ditt CV till rekrytering@skolidrott.se. Märk ditt mail med Verksamhetsutvecklare Syd i ämnesraden. Har du frågor om jobbet så kan du kontakta vår generalsekreterare på jonas.leth@skolidrott.se eller 070-361 90 50.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2021-05-31 och vi intervjuar löpande.
Välkommen att bli en del av svensk idrott och Skolidrottsförbundet!