fbpx
Hitta!
Generic filters

Förbundet

Viggo och kärleken till Skol-IF

Viggo Björkman är bara 18 år men har redan varit engagerad i Skol-IF i fyra av dem. Det här är berättelsen om Viggo, om nyckeln till hans engagemang och hur han upptäckte sin egen kärlek till Skol-IF.

Viggo bor i Sjöbo, i sydöstra Skåne, tillsammans med sin bror och sina föräldrar. Viggos fritidsintressen avslöjar något om hans gedigna engagemang – han har spelat gitarr i snart 12 år och älskar att sitta i timtal för att diskutera tabubelagda ämnen, oftast politiska frågor och viktiga samhällsfrågor.

– På fritiden spelar jag gitarr som hjälper mig att slappna av och vila samt ger mig inspiration. Utöver detta så kollar jag en massa serier som hjälper mig att få fler synvinklar på saker och ting. Min flickvän är också en stor del av vad som ger mig kraft och inspiration! säger Viggo.

Det var en särskild dag på högstadiet, när Viggo gick i nian, som förändrade hans engagemang. Ted och Martin, från Skolidrottsförbundet i Skåne, besökte skolan för att uppmuntra eleverna till att bilda en skolidrottsförening. Kort därefter valdes Viggo till sekreterare i deras nystartade Skol-IF och tillsammans med alla andra så byggde de upp en plats på skolan där alla var välkomna och kunde ha kul tillsammans.

– Jag blev kär i idén redan från början och älskade konceptet med Skol-IF. Det som främst fick mig att fortsätta var reaktionerna och lärdomarna som jag såg hos våra medlemmar och ledare. Jag kunde tydligt se en personlig utveckling bland våra ledare och att sen se barn glada fick mig fortsätta! säger Viggo.

Viggos genuina engagemang lyser igenom när han berättar om sin önskan att införa en skolidrottsförening i varje kommun så att alla får möjlighet att uppleva den. Han ser framför sig ett större samarbete mellan skolidrottsföreningar i hela Sverige för att utvecklas tillsammans och där varje distriktsförbund har egna anställda för att kunna ge så mycket som möjligt till barnen.

Det bästa tipset för att börja engagera sig i Skol-IF är att fråga hur det fungerar och hur du kan vara med, tycker Viggo.

– När du väl är med som antingen medlem, styrelse eller ledare så är det bara att fortsätta fråga. Var med i föreningens utveckling och bidra med dina kunskaper och ta åt dig av andras, säger han.

I mötet med Viggo, som redan varit engagerad i styrelsen i sin gamla förening och till och med varit vice ordförande i Skolidrottsförbundet i Skåne, är det lätt att undra om det finns något kvar att göra. Självklart har Viggo ett tydligt mål även efter detta:

– Nästa mål jag har är att fortsätta att utveckla hela förbundet men även att förhoppningsvis börja arbeta med Skol-IF!


Tipsa oss om en skolidrottare som DU vill veta mer om via info@skolidrott.se.


Håll koll på Skol-IF.

Som prenumerant får du nyheter om Skol-IF och tips och inspiration för både nya och befintliga föreningar.